Rybí polévka – smetanová
Ingredience
- Rybí maso – 700 g
- Sůl
- Bobkový list – 1 kus
- Pepř celý – 6 kuliček
- Nové koření – 6 kuliček
- Kořenová zelenina – směs – 100 g
- Máslo – 40 g
- Hladká mouka – 80 g
- Houska
- Mléko – 80 ml
- Žloutek – 1 kus
- Smetana na šlehání – 120 ml
- Muškátová květ – dle chuti
- Zakysaná smetana
- Zelená petrželka
Postup přípravy
Ryby, kořenovou zeleninu a koření povaříme cca 30 minut v osolené vodě. Housku namočíme do mléka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou zahustíme scezený rybí vývar a dobře provaříme.
V polévce pak rozmixujeme maso (bez kostí) a vymačkanou housku. Povaříme a zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně. Přidáme muškátový květ, případně dosolíme a podáváme ozdobené petrželkou a kopečkem zakysané smetany.
Štítky: Polévky