Rybí polévka – smetanová


Ingredience

  • Rybí maso – 700 g
  • Sůl
  • Bobkový list – 1 kus
  • Pepř celý – 6 kuliček
  • Nové koření – 6 kuliček
  • Kořenová zelenina – směs – 100 g
  • Máslo – 40 g
  • Hladká mouka – 80 g
  • Houska
  • Mléko – 80 ml
  • Žloutek – 1 kus
  • Smetana na šlehání – 120 ml
  • Muškátová květ – dle chuti
  • Zakysaná smetana
  • Zelená petrželka

Postup přípravy

Ryby, kořenovou zeleninu a koření povaříme cca 30 minut v osolené vodě. Housku namočíme do mléka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou zahustíme scezený rybí vývar a dobře provaříme.
V polévce pak rozmixujeme maso (bez kostí) a vymačkanou housku. Povaříme a zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně. Přidáme muškátový květ, případně dosolíme a podáváme ozdobené petrželkou a kopečkem zakysané smetany.

Štítky:

Přidejte komentář