Šárišská polévka s kroupami
Ingredience
- Bílé fazole -120 g
- Kroupy – 50 g
- Uzený bůček – 250 g
- Mrkev – 1 kus
- Celer – 1/4
- Sádlo – 1 lžíce
- Pepř
- Sůl
- Petrželová nať
Postup přípravy
Fazole necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě. Druhý den je v čerstvé vodě dáme vařit (nesolíme). Kroupy nasypeme do hrnce se studenou vodou, osolíme a uvaříme na skus (asi 30 minut). K poloměkkým fazolím nasypeme pokrájený bůček na kostičky a uvaříme do měkka. Najemno pokrájenou mrkev a celer opečeme na sádle a krátce povaříme v polévce. Polévku dochutíme solí, pepřem, vmícháme kroupy a podáváme ozdobené petrželkou.
Štítky: Polévky