Šárišská polévka s kroupami


Ingredience

  • Bílé fazole -120 g
  • Kroupy – 50 g
  • Uzený bůček – 250 g
  • Mrkev – 1 kus
  • Celer – 1/4
  • Sádlo – 1 lžíce
  • Pepř
  • Sůl
  • Petrželová nať

Postup přípravy

Fazole necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě. Druhý den je v čerstvé vodě dáme vařit (nesolíme). Kroupy nasypeme do hrnce se studenou vodou, osolíme a uvaříme na skus (asi 30 minut). K poloměkkým fazolím nasypeme pokrájený bůček na kostičky a uvaříme do měkka. Najemno pokrájenou mrkev a celer opečeme na sádle a krátce povaříme v polévce. Polévku dochutíme solí, pepřem, vmícháme kroupy a podáváme ozdobené petrželkou.

Štítky:

Přidejte komentář