Savojská mrkvová polévka


Ingredience

  • Cibule – 2 kusy
  • Máslo – 60 g
  • Mrkev – 5 kusů
  • Hladká mouka – 2 lžičky
  • Brambory – 4 kusy
  • Polévkové koření
  • Muškátový oříšek
  • Sůl
  • Pažitka (případně majoránka)

Postup přípravy

 Cibuli nadrobno nakrájíme a na másle osmažíme do růžova, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a za stálého míchání několik minut dusíme.

Poté teprve zaprášíme moukou a necháme chvíli pražit. Zalijeme vodou.

Nakonec přidáme na kostičky nakrájených brambor, polévkové koření, špetku muškátového oříšku a osolíme.

Před podáváním posypeme sekanou pažitkou. Když není, nahradíme ji majoránkou, kterou přidáváme, jakmile polévku zalijeme vodou.

Štítky:

Přidejte komentář