Sloní žrádlo


Ingredience

  • 400 g měkkého salámu,
  • 1 majonéza (250 ml),
  • 1 středně velká cibule,
  • 3 kyselé okurky,
  • 1 lžíce octa,
  • 1 kostka cukru,
  • 3 lžíce kečupu,
  • 2 lžíce hořčice,
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

Umeleme, nebo nastrouháme měkký salám. Do kastrůlku dáme 1 lžíci octa, 1 kostku cukru, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje a necháme povařit asi 1 minutu, pak necháme vychladnout.
Zchladlou směs přidáme k salámu, dále přidáme i celou majonézu, na jemno nakrájenou cibulku a okurky a velmi pečlivě promícháme.

Připravenou pomazánku necháme asi 1 hodinu uležet v ledničce, podáváme nejlépe namazané na vece či opečených toustech.

Štítky:

Přidejte komentář