Smetanovo-bramborový krém


Ingredience

  • Brambory – 8 kusů
  • Bílý pepř
  • Sůl
  • Smetana na vaření
  • Majoránka – 1 lžička
  • Kari – 1 lžička
  • Libeček – 1 snítka
  • Zeleninový bujón – 1 kostka
  • Česnek – 2 stroužky
  • Cibule – 1 kus
  • Máslo – 2 lžíce
  • Petrželka – na ozdobu

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Na másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme brambory. Zalijeme 1,5 l studené vody a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme kostku zeleninového vývaru a libeček. Necháme vařit na mírném stupni zhruba 20 minut.

Potom v polévce dobře rozmícháme karí koření a majoránku. Přilijeme smetanu. Necháme ji přejít varem a polévku dochutíme solí a pepřem. Nakonec ji rozmixujeme a na talířích zdobíme čerstvou petrželkou.

Přidejte komentář