Sýrová cibulačka
Ingredience
- Rostlinný olej – 2 lžíce
- Houska – 1 kus
- Máslo – 2 lžíce
- Pepř – špetka
- Sůl – špetka
- Česnek – 1 stroužek
- Voda – 1 litr
- Zeleninový bujón – 1/2 kostky
- Masox – 1/2 kostky
- Cibule – 2 kusy
- Sýr (Eidam) – 100 g
Postup přípravy
Na troše oleje osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli‚ zalijeme vývarem připraveným z bujónu a masoxu‚ přidáme na plátky nakrájený česnek‚ osolíme‚ opepříme a necháme povařit.
Na másle opečeme pokrájenou housku a přendáme ji na talíře. Přidáme na malé kostky nakrájený tvrdý sýr a vše zalijeme horkou cibulovou polévkou.
Každou porci můžeme před podáváním ještě dozdobit sušenou či čerstvou petrželkou nebo libečkem.