Sýrová cibulačka


Ingredience

  • Rostlinný olej – 2 lžíce
  • Houska – 1 kus
  • Máslo – 2 lžíce
  • Pepř – špetka
  • Sůl – špetka
  • Česnek – 1 stroužek
  • Voda – 1 litr
  • Zeleninový bujón – 1/2 kostky
  • Masox – 1/2 kostky
  • Cibule – 2 kusy
  • Sýr (Eidam) – 100 g

Postup přípravy

Na troše oleje osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli‚ zalijeme vývarem připraveným z bujónu a masoxu‚ přidáme na plátky nakrájený česnek‚ osolíme‚ opepříme a necháme povařit.

Na másle opečeme pokrájenou housku a přendáme ji na talíře. Přidáme na malé kostky nakrájený tvrdý sýr a vše zalijeme horkou cibulovou polévkou.

Každou porci můžeme před podáváním ještě dozdobit sušenou či čerstvou petrželkou nebo libečkem.

Přidejte komentář