Tradiční bramborový salát


Ingredience

  • 6 větších brambor,
  • 1 malý nebo půl velkého celeru,
  • 2 mrkve,
  • 3 petržele,
  • 3 vejce,
  • jedna konzerva sterilovaného hrášku,
  • sterilované sladkokyselé okurky,
  • sklenice majonézy (můžete použít i domácí majonézu),
  • hořčice,
  • sůl,
  • pepř

Postup přípravy

Brambory omyjte, uvařte ve slupce a nechejte vychladnout. V osolené vodě uvařte kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel). Vejce uvařte na tvrdo, vše nechte vychladnout, nejlépe je si toto připravit den dopředu. Nakrájenou cibuli spařte vařící vodou (aby v salátu nekvasila).
Oloupejte uvařené brambory a spolu s kořenovou zeleninou a vejci vše protlačujte přes drátěnou mřížku. Pokud ji nevlastníte, budete muset ingredience pracně nakrájet na kostičky nožem. Přidejte okapaný hrášek, trochu hořčice, na kostičky nakrájené sterilované okurky (množství dle vaší libosti), cibuli, majonézu (množství volte tak, aby salát nebyl ani hustý ani řídký). Osolte, opepřete podle chuti a nechejte salát do druhého dne v chladu „uležet”.

Štítky: ,

Komentáře k “Tradiční bramborový salát”(jeden komentář)

Přidejte komentář