Ukrajinský bořšč


Ingredience

  • Maso (uzené hovězí nebo vepřové)
  • Červená řepa – 3 kusy
  • Fazole
  • Kořenová zelenina
  • Brambory – 6 kusů
  • Smetana
  • Nové koření – 8 kuliček
  • Pepř
  • Sůl
  • Moučkový cukr
  • Ocet

Postup přípravy

Nejprve uvaříme maso s novým kořením, které vyndáme ve vývaru vaříme kořenovou zeleninu, fazole a brambory do měkka. Zvlášť si uvaříme neoloupanou řepu vcelku. Když je řepa měkká, oloupeme ji a rozčtvrtíme. Po vychladnutí ji nastrouháme na hrubém struhadle a společně s nakrájeným masem přidáme do vývaru. Nakonec přilijeme smetanu a necháme krátce projít varem. Dochutíme. Kdo má raději sladší verzi boršče, doporučuji bez octa a se sladkou smetanou.

Štítky:

Přidejte komentář