Ukrajinský bořšč
Ingredience
- Maso (uzené hovězí nebo vepřové)
- Červená řepa – 3 kusy
- Fazole
- Kořenová zelenina
- Brambory – 6 kusů
- Smetana
- Nové koření – 8 kuliček
- Pepř
- Sůl
- Moučkový cukr
- Ocet
Postup přípravy
Nejprve uvaříme maso s novým kořením, které vyndáme ve vývaru vaříme kořenovou zeleninu, fazole a brambory do měkka. Zvlášť si uvaříme neoloupanou řepu vcelku. Když je řepa měkká, oloupeme ji a rozčtvrtíme. Po vychladnutí ji nastrouháme na hrubém struhadle a společně s nakrájeným masem přidáme do vývaru. Nakonec přilijeme smetanu a necháme krátce projít varem. Dochutíme. Kdo má raději sladší verzi boršče, doporučuji bez octa a se sladkou smetanou.
Štítky: Polévky