Zelňačka


Ingredience

  • Cibule – 1 kus
  • Brambory – 5 kusů
  • Uzené maso – 200 g
  • Kysané zelí – malá sklenice
  • Vejce
  • Zakysaná smetana – 1 kelímek
  • Bujón v kostce (masox)
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř (mletý)
  • Kmín
  • Sladká paprika
  • Bobkový list
  • Celý pepř
  • Nové koření

Postup přípravy

Cibuli a uzené maso nakrájíme na kostičky a restujeme na oleji (sádle). Přidáme oloupané a nakrájené brambory a veškeré koření. Zalijeme vroucí vodou, vložíme kostku bujónu a vaříme do poloměkka cca 10-15 minut. Přidáme zelí posekané na menší kousky a dovaříme do měkka. Na konci nalijeme rozšlehané vejce a smetanu a minutku či dvě zavaříme.
Z hotové polévky vyjmeme bobkové listy a kuličky koření.

Štítky:

Přidejte komentář