Zelňačka
Ingredience
- Cibule – 1 kus
- Brambory – 5 kusů
- Uzené maso – 200 g
- Kysané zelí – malá sklenice
- Vejce
- Zakysaná smetana – 1 kelímek
- Bujón v kostce (masox)
- Olej
- Sůl
- Pepř (mletý)
- Kmín
- Sladká paprika
- Bobkový list
- Celý pepř
- Nové koření
Postup přípravy
Cibuli a uzené maso nakrájíme na kostičky a restujeme na oleji (sádle). Přidáme oloupané a nakrájené brambory a veškeré koření. Zalijeme vroucí vodou, vložíme kostku bujónu a vaříme do poloměkka cca 10-15 minut. Přidáme zelí posekané na menší kousky a dovaříme do měkka. Na konci nalijeme rozšlehané vejce a smetanu a minutku či dvě zavaříme.
Z hotové polévky vyjmeme bobkové listy a kuličky koření.
Štítky: Polévky