Zelňačka s rajčaty


Ingredience

  • Kysané zelí – 1 balíček (cca 400 g)
  • Uzená žebra
  • Kapie – 2 kusy
  • Rajčata – 3 kusy
  • Cibule – 1 kus
  • Bobkový list – 4 kusy
  • Česnek – 4 stroužky
  • Čerstvě mletý pepř
  • Sůl
  • Majoránka
  • Červená paprika
  • Kysaná smetana
  • Brambory – 4 kusy

Postup přípravy

Z uzených žeber si uděláme vývar. Mezitím osmažíme cibuli, přidáme nakrájené kapie a rajčata (vykrájíme semínka, rajčata lze použít i sušená nebo nakládaná v oleji), lehce osmažíme. Zaprášíme červenou paprikou a smažíme asi půl minuty, tak, aby paprika nezhořkla a pak přidáme propláchnuté a pokrájené kysané zelí. Scedíme vývar, přidáme do něj zelí, bobkový list, pepř a vaříme až zelí změkne. Poté přidáme brambory.

Obereme maso ze žeber a přidáme do vývaru. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, kysanou smetanou a dle potřeby dosolíme. Nezapomeneme vyndat bobkové listy. Lžíci kysané smetany dáváme i na talíř. Pokud se vám polévka zdá řídká, můžete ji zahustit jíškou, ale většinou to nebývá nutné.

Štítky:

Přidejte komentář